Naar aanleiding van de vraag van verschillende gebruikers, hebben we ons de afgelopen periode toegelegd op de ontwikkeling van een nieuwe module: Prijslijsten.

Zo kan je nu meerdere prijslijsten aanmaken. Voor elk van je producten kan je vervolgens de verschillende prijzen invullen. Je klanten behouden de standaardprijzen tenzij je bij een klant aanduidt dat hij van één van je nieuwe prijslijsten gebruik maakt. Er kunnen ook verschillende BTW-tarieven worden toegepast op prijzen uit verschillende prijslijsten.

Op het ogenblik dat je een factuur aanmaakt zal automatisch de prijs van de correcte prijslijst worden ingevuld.

Voorbeeld

Tuinman Karel onderhoudt tuinen, groot en klein, van bedrijven. Hij wil nu ook zijn diensten gaan aanbieden aan particulieren. Om concurrentieel te zijn, beslist hij om goedkopere tarieven aan te rekenen voor particulieren.

Karel maakt in Facturalia twee prijslijsten aan, een prijslijst ‘Bedrijven’ en een prijslijst ‘Particulieren’. Voor elk product of dienst die hij levert, plaatst hij in beide lijsten een verschillend tarief. En vervolgens plaatst hij zijn klanten in de juiste lijst.

Als Karel een nieuwe offerte of factuur maakt, dan zullen de prijzen uit de juiste prijslijst worden opgehaald.