Dat de relatie tussen ondernemer en boekhouder aan het wijzigen is, mag een understatement worden genoemd. Meer en meer ondernemers verwachten van hun accountancykantoor dat ze op de digitale trein zijn opgesprongen. Maar ook het omgekeerde geldt: accountants willen af van de manuele ingave van facturen en maken daarom de radicale keuze om enkel nog papierloos te werken. De klant-ondernemers moeten mee in het verhaal.

Bij het digitale kantoor moet je niet meer afkomen met een kwartaalbezoek met een schoendoos vol facturen onder de arm. Moderne kantoren zoals Acco uit Wilrijk kiezen voor een quasi papierloze verwerking. Daardoor wordt de kans op fouten geminimaliseerd én kan het kantoor meer tijd vrijmaken voor advies aan de ondernemers.

Ondanks de immense voordelen, werken nog maar 12% van de boekhoudkantoren op deze manier. Maar de trein is vertrokken en zal snel op kruissnelheid rijden!

Wil je als boekhoudkantoor mee op de trein springen en je klanten digitaal laten factureren? Neem dan gerust contact met ons op. We overlopen samen graag de voordelen.