Vorige week verscheen in de pers het bericht dat accountants klagen over extra werk door nieuwe vennootschapswet.

9 op de 10 boekhouders / accountants blijken immers ‘gebukt te gaan onder zware administratieve lasten’. Vooral de vernieuwde vennootschapsbelasting verhoogt de werkdruk aanzienlijk. De nieuwe regels zorgen enerzijds voor heel wat studiewerk en anderzijds voor heel wat vragen bij ondernemers waar de boekhouder of accountant een antwoord moet op geven.

Met Facturalia trachten we de werkdruk voor accountants net te verminderen. Die werkdruk stijgt traditioneel op het einde van het kwartaal als de ondernemers staan aan te schuiven met de schoendoos vol facturen of via e-mail nog snel alles doorsturen. Het boekhoudkantoor draait dan overuren om op enkele dagen tijd alles geboekt te krijgen.

Een modern en goed georganiseerd kantoor kan alvast deze piek grotendeels vermijden. Dankzij Facturalia voor boekhoudkantoren kan de werkdruk gespreid worden over het kwartaal en wordt de aangiftestress aanzienlijk gereduceerd. De ondernemer die Facturalia gebruikt, kan zijn facturen onmiddellijk laten doorsturen en hoeft daarvoor niet te wachten tot het kwartaaleinde.

Tijdswinst voor het kantoor en de ondernemer!