Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Hoe kan ik algemene voorwaarden toevoegen aan mijn digitale factuur?

Algemene voorwaarden worden bij papieren facturen meestal op de achterkant meegegeven, maar ook bij digitale facturen kan u de voorwaarden mee bezorgen.

Korte algemene voorwaarden

Via Home > Instellingen > Algemeen kan je korte algemene voorwaarden ingeven. Deze verschijnen dan onderaan je pdf-factuur.

Uitgebreide algemene voorwaarden

Meestal zijn de voorwaarden echter uitgebreider, en dan is het handiger deze in een aparte pdf, samen met de factuur aan de klant te bezorgen.

Ofwel kan je dit per factuur doen, door bij de aanmaak van de factuur in het veld Bijlage je Algemene Voorwaarden toe te voegen.

Ofwel – en dat is het handigste als je je voorwaarden altijd wil meesturen – maak je via Home > Instellingen > Geavanceerd > E-mailtemplates beheren een template aan waarbij je in het veld Extra bijlage je voorwaarden toevoegt. Elke e-mail die je verzendt met deze e-mailtemplate zal je algemene voorwaarden als extra bijlage bevatten. Bij je algemene instellingen kan je dan nog voor de volledigheid in het veld Algemene Voorwaarden zetten: Zie extra bijlage.

Pdf of Word-document?

De voorwaarden zal je waarschijnlijk in een Word-document opmaken (.doc), maar vergeet niet er eerst een pdf-document van te maken vooraleer je deze aan je klant bezorgt! Niet alleen komt dit professioneler over, het voorkomt ook dat je klant het document zelf kan aanpassen.

Go to Top