Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Wat is een offerte?

Een offerte is een document dat een verkoper aan een potentiële klant aanbiedt, waarin een voorstel staat met betrekking tot de te leveren diensten of goederen voor een bepaalde prijs, onder bepaalde voorwaarden. Een offerte wordt soms ook wel een prijsopgave of prijsvraag genoemd.

Waarom een offerte?

Een offerte kan een belangrijk onderdeel zijn van het verkoopproces van veel kleine bedrijven of freelancers. Offertes worden meestal opgesteld op verzoek van een potentiële klant die meer informatie wilt over bepaalde goederen of diensten, voordat ze tot aankoop overgaan.

Potentiële klanten kunnen op die manier de offertes van verschillende verkopers vergelijken en een geïnformeerde beslissing maken. Het is voor jou als ondernemer daarom belangrijk om een aantrekkelijke, duidelijke en professionele offerte aan te bieden die je potentiële klant over de streep kan trekken.

Goedkeuring van de offerte

Ofwel maak je de offerte ter plaatse bij je klant (dat kan bijvoorbeeld op tablet) en laat die ter plaatse digitaal ondertekenen. Dat kan de klant doen door zijn handtekening te tekenen met zijn vinger op je tablet.

Ofwel maak je de offerte op kantoor en mail je deze door naar de klant die ze dan kan ondertekenen met bijvoorbeeld zijn computermuis.

Na goedkeuring krijg je een e-mail ter bevestiging en is de status van de offerte aangepast.

Hoe een offerte aanmaken?

Een offerte maak je aan via Menu > Documenten > Offertes > +.

Omzettingen

Een offerte kan je omzetten naar een factuur, bestelbon of werkbon.

Go to Top