Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Kan ik het formaat van de nummering van mijn facturen zelf bepalen?

Jazeker. Facturalia maakt gebruik van flexibele nummering. Via Home > Instellingen > Geavanceerd > Formaat nummering facturen kan je dit zelf aanpassen. Een formaat bestaat uit drie delen:

  • een voorvoegsel
  • een teller
  • een achtervoegsel

Ofwel het voorvoegsel, ofwel het achtervoegsel moet de parameter {jaar} bevatten. Deze zal in de nummering vervangen worden door het jaar.

Bij de teller kan je aanduiden hoe lang die moet zijn. Verwacht je ongeveer 200 facturen te boeken, kies dan voor 3. Kies liever te ruim dan te kort.

Standaard heeft een factuur een nummer zoals VF20211234, waarbij het voorvoegsel VF{jaar} is, de teller 4 lang is en het achtervoegsel leeg is.

Zorg er voor dat je recentste factuurnummer overeenkomt met je opgegeven formaat, zo verloopt de nummering van een volgende factuur feilloos.

Mijn boekjaar start niet op 1 januari?

Start je boekjaar niet op 1 januari en wens je dat het jaardeel gelijk blijft tijdens het hele boekjaar? Dan kan je bij Te gebruiken jaar kiezen voor Boekjaar (ipv Kalenderjaar). Heb je bijvoorbeeld een boekjaar dat start op 01/07/2023?

  • Vul dan in de Algemene instellingen in wanneer je boekjaar start
  • Duid dan in de Geavanceerde instellingen aan dat het Boekjaar moet gekozen worden als jaardeel van je nummering.

Nu zal je eerste factuur van het boekjaar bijvoorbeeld VF20230001 worden en na 31 december gewoon doorlopen met bvb. VF20230100. Pas op 01/07/2024 zal de nummering herstarten naar VF20240001.

Go to Top