Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Kan ik Facturalia koppelen aan mijn bank om betalingen te matchen aan facturen?

Optie 1: Koppeling met Ponto

Door de koppeling te activeren met Ponto worden de betalingen op je rekening automatisch en real-time gematcht aan je facturen. Voor deze koppeling heb je een ‘Account Information’-abonnenment bij Ponto nodig.

Via Home > Extra > Modules en uitbreidingen kan je de koppeling met Ponto activeren.

Optie 2: Koppeling met Clearfacts

Heb je een account bij Clearfacts, dan ken je via Home > Extra > Modules en uitbreidingen de koppeling met Clearfacts activeren en nadien in hetzelfde scherm bij Instellingen aanduiden dat je de betaalstatus wil laten synchroniseren.

Optie 3: Koppeling met Yuki

Heb je een (gratis of betalend) account bij Yuki, dan ken je via Home > Extra > Modules en uitbreidingen de koppeling met Yuki activeren en Betalingen ophalen uit Yuki en matchen aan facturen aanzetten

Optie 4: Koppeling met Codabox

Dat kan inderdaad, op voorwaarde dat je boekhouder Codabox gebruikt. De meeste kantoren maken hier gebruik van maar controleer het toch even bij je boekhoudkantoor.

Via Home > Extra > Modules en uitbreidingen kan je de koppeling met Codabox activeren. Je vindt er meteen ook een gedetailleerde uitleg over deze functionaliteit.

En dan?

Eens geactiveerd zullen binnenkomende betalingen gematcht worden aan je facturen. Dit gebeurt op basis van de gestructureerde mededeling of vermelding van factuurnummer. Als Facturalia uitzonderlijk zelf geen match kan vinden voor een betaling, dan krijg je daarvan melding en kan je zelf de match maken.

Deze functionaliteit is onderdeel van Facturalia Pro en Facturalia Master.
Go to Top